Inquiry
Form loading...
Кои се алатките за инсталација што се користат при вградувањето на влошката со жичен конец?

Вести за производот

Категории на вести
Избрани вести

Кои се алатките за инсталација што се користат при вградувањето на влошката со жичен конец?

2024-07-02

Следниве типови на алатки треба да се користат при инсталирање на влошката за конец за жица:

Инсталирањето на влошката со жичен конец треба да се користат специјални алатки за вметнување на конец од жица, главно вклучувајќи специјална славина за вметнување на конец од жица, клуч за вградување на вметнување жичен конец, потисок, алатка за отстранување и внатрешен мерач на приклучок за вметнување на внатрешен конец долниот отвор, меѓу кои се користи чешмата за обработка на дупката на долниот конец за вградување на вметнувачот на конец, клучот за инсталација се користи за вградување на влошката со конец од жица, прекинувачот за дупчење се користи за инсталирање на стеблото на опашката, а отстранувачот на ракавот се користи за отстранување на влошката за конец. Мерачот на приклучокот за долна дупка се користи за проверка на долната дупка за инсталација.

Вести на 2 јули.jpg

  1. Допрете за конец: се користи за вметнување на жица со нишка за инсталација на внатрешна обработка на навој, бидејќи вметнувањето со конец од жица на надворешната нишка е нестандардна нишка, така што оваа чешма и обичната чешма М е различна по големина.
  2. Клуч за монтирање: се користи за вградување на влошка од жичана нишка во долната дупка на конецот, основниот принцип е да се направи влошката на конецот низ водилка, принудувајќи го надворешниот дијаметар на влошката за жичана нишка да се собира, за непречено вчитајте во долната дупка, поделена на рачен тип и автоматски тип два.
  3. Потисок: целта на потисокот е главно да се скрши рачката за вградување на влошката за жичана нишка, особено за проодната дупка, рачката за инсталација мора да биде нафрлена.
  4. Алатка за вадење: се користи за вадење на влошката од челична жица поставена во дупката за конец на матрицата, долго време за замена на влошката на конецот и поради инсталацијата не е на место или во процесот на инсталација за да се произведе прескокнување на конецот и други појави треба да се извади.
  5. мерач на приклучок на конец: се користи за откривање на дупката на дното на внатрешната нишка на инсталацијата на влошката со жичен конец, по инсталацијата на влошката со жичен конец, точноста на формираната внатрешна нишка зависи од толеранцијата на производството на профилот на влошката за жичана нишка и толеранцијата на долниот отвор на внатрешната нишка на влошката за жичана нишка.